Inred din egen boudoir

Avhannah

Inred din egen boudoir

Om du är intresserad av inredning och skönhet finns det ett bra sätt att kombinera de två – genom att inreda din egen boudoir! Du kan skapa stilleben på ditt sminkbord med vackra askar och parfymflaskor, samt lägga till mjuka sminkborstar, bijouterier och makeup med vårdande egenskaper. Här har du stor frihet att inreda med vilka färger och stilar du vill, en boudoir kan enkelt anpassas till din inredningssmak.

På sminkbordet kan du lägga till mineralmakeup från Jane Iredale, en produktserie som har hudvårdande egenskaper. Alla produkter härifrån är fria från artificiella parfym- och färgämnen, mineraloljor och kemiska konserveringsmedel. Produkterna har skapats av grönt te, extrakt av alger, granatäpple, pinjebark och andra hälsosamma och naturliga ingredienser.

Köp begagnat på loppis

Med några enkla tricks kan du förvandla en del av ditt sovrum till en boudoir. Ställ in ett sminkbord eller ett litet pelarbord med spegel i ett hörn och komplettera med en stol med mjuka former. Det går enkelt att hitta speglar och små pelarbord på loppis, komplettera med ny färg så har du en egen stil på din sminkhörna. Du kan välja gräddvitt, knallrosa eller guld, eller din egen favoritfärg. Genom att addera levande blommor kan du snabbt göra stilen romantisk.

Fransk stil

Den franska stilen ger en tydlig känsla av boudoir och skapar skönhet i rummet. Välj gärna ut ett centralt blickfång i rummet, vilket kan vara sängen, en soffa eller en kakelugn. När du inreder kan du utgå från det centrala blickfånget. Fundera också på vilken användning du vill ha för din boudoir. Du kanske vill sminka dig, men också välja kläder eller läsa spännande böcker. När du vet vad du kommer använda rummet till är det enklare att inreda med elkontakter, möbler och lampor.

Skapa lyxig känsla

Sängen spelar en viktig roll i ett sovrum och med rätt överkast, sängkläder och kuddar kan du skapa en ombonad och lyxig känsla. Köp kuddar i flera storlekar, påslakan och örngott i sköna material samt avsluta med ett vackert överkast. Att ställa sängen ovanpå en matta ger också en högre mysfaktor, där det är klokt att låta mattan ha samma bredd som sängen, kanske lite bredare. Du kan även komplettera med en sängkappa som är hellång, helst med material i linne eller bomull.

Tapeter och belysning

I en boudoir kan väggarna vara dämpade för att låta möblerna och andra detaljer ta mer plats, men du kan också måla en fondvägg i en ljus nyans eller sätta in en romantisk tapet. En vacker sänghimmel gör mycket för att skapa rätt atmosfär i rummet. Sätt in en i tvättat linne eller tunn bomull så får du vackra kontraster som ögat kan vila vid. Sätt också in en mysig och mjuk fåtölj eller soffa i rummet, så får din boudoir fler användningsområden. Du kan färgmatcha nyanserna eller välja en kulör som skiljer sig från den övriga stilen. En viktig del är också belysningen, både runt ditt sminkbord för att du ska kunna se bra när du använder makeup, men också god belysning vid sängen, i fönstret och kanske även dekorativa ljusslingor.

Om författaren

hannah administrator