Förstärk din inredningsstil med rätt tavlor

Avhannah

Förstärk din inredningsstil med rätt tavlor

Tavlor är ett enkelt sätt att använda i inredningen för att få till en förändring men även för att sätta en guldkant på rummet. Det finns massor med trendiga tavlor att köpa för att sätta pricken över i:et i inredningen. Det finns många bra tips som du kan ta med dig när du ska bestämma motiv och sedan inreda med tavlorna.

Skapa enhetlighet med tavlor

Att skapa en enhet med tavlor är en väg att gå. Du kan få en enhetlig känsla genom att hålla tavlornas motiv i samma färgskala eller genom att välja motiv som har nyanser som återkommer på flera ställen. Ett annat sätt att skapa enhetlighet på är att utgå från samma linjer när du hänger upp tavlor eller ställer tavlor på en tavellist. Tavellister är perfekt för det ändamålet. Om du använder tavellister kan du även enkelt byta motiv när du vill ha något nytt.

Välj rätt ram till motivet

Om du vill ha en tavelvägg är den en god idé att placera tavlorna rätt nära varandra. Ramen spelar en avgörande roll för hur motivet uppfattas. Om du vill att motivet ska få ta mycket plats och stå helt i fokus ska du välja en ljus ram som inte drar någon uppmärksamhet till sig. En svart ram passar väldigt bra om du väljer svartvita motiv men kan även användas för att skapa olika kontraster på väggen.

Häng upp tavlor på oväntade ställen

När du ska hänga upp tavlor i hemmet ska du försöka tänka utanför boxen. Vardagsrummet i all ära men du kan också hänga tavlor i trappan, köket och badrummet. Experimentera och försök hitta nya platser som både lyfter inredningen och förgyller hemmet. Tänk på att storleken på tavlorna spelar roll för vilket intryck de sätter på rummet. En för liten tavla på en stor vägg kommer inte att ge något speciellt bra intryck.

Hitta motiv som speglar din personlighet

Det finns ett enormt utbud av motiv att välja mellan. Försök att hitta motiv som faktiskt tilltalar dig och verkligen säger något om din personlighet. Att välja motiv bara för att andra har det eller för att det är trendigt är ingen bra idé. Då är risken att du tröttnar eller blir missnöjd. När du ska välja motiv kan du även fundera över vilken atmosfär som du vill ha i rummet. Du kan utgå ifrån den färgskalan som du har i rummet när du väljer motiv.

Om författaren

hannah administrator