Inredningstips för gardiner

Avhannah

Inredningstips för gardiner

När du inreder med gardiner får du ett hem som ger ett ombonat intryck. Gardiner hjälper nämligen till att mjuka upp interiören samtidigt som rummet upplevs som att det är omsorgsfullt inrett. Att välja rätt gardiner kan dock vara lite av en utmaning. Ett tips är att kolla in hissgardiner som är väldigt fina men också praktiska. Hissgardiner är praktiska och väldigt funktionella.

Hissgardiner är väldigt tilltalande

När du inreder med hissgardiner ska du tänka på att den ska rymmas inom fönstrets ramar för att det ska se bra ut. Det finns olika hissgardiner att välja mellan. Du kan hitta hissgardiner i tunt tyg som släpper igenom mycket ljus och tjockare hissgardiner som fungerar bra till mörkläggning. Anpassa kulören och mönstret på hissgardinen till den övriga inredningen. Innan du köper gardiner är det bra att fundera över om gardinerna ska fylla någon speciell funktion.

Gardintips

Det finns några bra saker som du kan tänka på när du ska välja gardiner. Titta på tygets kvalité och tjocklek när du ska köpa en ny gardin. Både kvalitén och tjockleken sätter tonen i rummet. Olika gardiner passar till olika typer av interiör. Ett annat tips är att tänka på gardinlängden. Det bör vara ungefär två centimeter från golvet till gardinen. Då kommer gardinen varken upplevas som för kort eller för lång.

Skapa kontraster med gardiner

Det är även en bra idé att försöka att inte hänga gardinerna för smalt. Fönstret men även rummet kommer att kännas lite större om du drar ut gardinerna lite. Om du vill skapa en illusion av att takhöjden i rummet är högre än vad den är ska du hänga gardinerna från taket i exempelvis en skena. Du kan skapa bra kontraster med gardiner. Du kan exempelvis använda ett par mörka och ljusa gardiner tillsammans för att skapa en bra dynamik. Matcha gärna andra textilier med gardinerna.

Om författaren

hannah administrator