Inred en lyxig sminkhörna i hemmet

Avhannah

Inred en lyxig sminkhörna i hemmet

Om du har ett utrymme ledigt i ditt sovrum eller i ett annat rum kan du använda det utrymmet för att göra dig en egen liten sminkhörna. Det är verkligen lyxigt att ha sitt eget sminkbord med allt från mascara och borstar organiserat på ett funktionellt och tilltalande sätt. Mascara och andra sminkprodukter kan du ordna och organisera på ett snyggt sätt med hjälp av olika boxar och annan smart förvaring.

Belysningen är viktig

När du ska inreda en sminkhörna behöver du hitta ett bra bord som passar till platsen som du har valt ut. När du har hittat bordet behöver du leta efter en lämplig stol som passar till. Helst ska bordet och stolen matcha den övriga inredningen som finns i sovrummet eller det rummet där sminkhörnan ska finnas. En spegel är viktigt att ha för att se bra under tiden du sminkar dig. Men ljuset är ännu viktigare eftersom det underlättar sminkningen. Det finns speglar där det finns lampor integrerade i spegeln, de brukar ge ett bra ljus. Du kan även fixa en egen sminkspegel om du känner dig manad. Annars behöver du ha en annan form av belysning. Känn efter vilket behov du har när det kommer till belysning och vilket ljus som redan finns i rummet.

Organisera ditt smink

När möblerna och spegeln är på plats är det dags att inreda ditt sminkbord. Det finns mycket bra förvaring som fungerar perfekt för att förvara smink. Borstar, mascara och pennor kanske du vill ska stå upp i en burk eller ligga ner i en ask. Använd små förvaringsboxar för att göra det både snyggt och funktionellt. Tänk även på att du kan ha parfymer, nagellack och smycken på ditt sminkbord. Organisera allt efter ditt behov. Det kan även vara trevligt att ha en blomma eller doftljus som bidrar till en lyxig stämning.

Om författaren

hannah administrator