Ge ditt hem en fräsch look

Avhannah

Ge ditt hem en fräsch look

Att ha ett snyggt och fräscht hem är inte alltid så enkelt. Det finns många måsten i vardagen som tar upp vår tid, vilket gör det svårt att hinna med allt vi skulle önska hemma. Men att ge ditt hem en fräsch makeover är faktiskt inte så svårt heller. Med tipsen nedan kan du snabbt och enkelt göra ditt hem mer fräscht och inbjudande utan att spendera en förmögenhet!

1. Titta på dina innerdörrar

När vi städar våra hem tänker vi oftast på att dammsuga och moppa golvet, men vi missar ofta att tvätta våra innerdörrar. Om du tittar noga kan du säkert se damm, fläckar och annan smuts på dina dörrar som definitivt drar ner atmosfären i hemmet. Har du ljusa dörrar syns orenheterna ännu mer. Något många inte heller tänker på är att måla om innerdörrarna. Ljusa dörrar får en gulaktig ton efter ett par år, vilket ger dem ett slitet och gammalt utseende. Även mörka dörrar kan se slitna och tråkiga ut, men med hjälp av en snygg trälack får de direkt nytt liv. Genom att rengöra och måla om dina innerdörrar kan du snabbt få dem att se välgjorda och lyxiga ut, vilket höjer hela bostaden.

2. Rengör köksskåpen från A till O

Något vi ofta missar när vi städar köket är att rengöra alla ytor. Att tvätta vasken är ganska självklart, men rengör du regelbundet alla köksluckor, kylen, frysen och ugnen? Ofta finns det fläckar och märken från mat och vätskor som runnit ner över dem, vilket inte ser särskilt fräscht ut. Tvätta därför alla ytor en gång varannan vecka eller vid behov, så att allt håller sig riktigt rent och fint!

3. Inred med exotiska växter

Växter av olika slag går att hitta i de flesta hem, men en del växter kan fungera bättre än andra. För att ha en luftig, fräsch look därhemma är det bäst att inte välja alltför många, men ett par exotiska växter kan göra mycket. Välj gärna ett litet citronträd, eller mandarinträd och varför inte en palm? Citrusträd är svåra att slå och palmträden för tankarna till härliga, exotiska länder. Det är en garanterad stämningshöjare!

4. Välj ljus av olika slag

Något som varit på modet i nästan alla tider är vackra ljus. Idag kan du hitta varianter i alla möjliga färger och former, så det är bara att välja modeller som passar just din inredning. Det finns även ljus som låter som en mindre eldstad när du tänder dem, vilket ger extra mysfaktor. Vad är mysigare en regnig höstkväll än en härlig bok, en varm kopp te och ett mysigt ljus i fönstret?

Skaffa en aroma diffuser

Ett fräscht hem är inte färdigt utan en härlig doft. Välj en aroma diffuser och essentiella oljor av hög kvalitet för att ge ditt hem en riktig fräsch, mysig och lyxig atmosfär! Dofter som vild apelsin och citron piggar upp, lavendel skapar ett lugn och kanel med äpplen är perfekt under höst och vinter. En frisk doft sätter pricken över i:et!

Om författaren

hannah administrator