Välj rätt sänggavel – bästa tipsen!

Avhannah

Välj rätt sänggavel – bästa tipsen!

En sänggavel kommer inte bara få ditt sovrum att se lyxigare och mer elegant ut, utan sänggaveln är också mycket praktisk och trendig. Att veta vilken sänggavel man ska välja är dock inte det lättaste, eftersom utbudet är riktigt stort och det finns mängder med olika alternativ i butikerna. Är du på jakt efter en riktigt bra sänggavel i en färg som passar dig har vi de bästa tipsen på vägen.

Sänggaveln är kanske främst en häftig inredningsdetalj som gör ditt sovrum snyggare, men som tidigare nämnts är den också praktisk som få. Du kan t.ex. använda dig av din sänggavel som ett skönt ryggstöd när du vill läsa en bok innan du går och lägger dig eller när du sippar på en varm kopp kaffe på morgonen. Sänggaveln skyddar också väggen bakom sängen och minskar risken för fläckar från smuts och fett.

Hitta rätt sänggavel – så gör du

Då är det dags att hitta rätt sänggavel för dig. Om du vill göra det så enkelt för dig själv som möjligt rekommenderar vi en sänggavel från IKEA med överdrag. På IKEA hittar du överdrag sänggavel i över 150 olika färger som passar till flera av deras modeller. Du kan alltså variera sänggaveln allt eftersom du ändrar stil eller färgkombination i hemmet.

1. Komfort eller design?

När du ska välja sänggavel bör du fundera på vad som är viktigast för dig. Är det komforten av en sänggavel eller är det det visuella? En sänggavel som är tillverkad i metall kan vara riktigt häftig och trendig, men den kommer inte vara lika behaglig att använda som ryggstöd på morgonen.

2. Storlek

Det är viktigt att du väljer en sänggavel som är i rätt storlek. Här finns det egentligen inga inredningsregler som du måste anpassa dig efter, men för bästa intryck avråder vi dig från att välja en som är mindre än sängen som den står bakom. Att ha en sänggavel som är mycket större än sängen är dock vanligt förekommande. Mät inte bara bredden, utan kom även ihåg att mäta höjden. En hög säng kräver en högre sänggavel.

3. Fristående eller fast?

Fördelen med att välja en fast sänggavel är att du troligtvis sparar pengar om du köper den i samband med att du köper en ny säng. Fördelen med en fristående sänggavel är att du har möjlighet att variera mycket mer. Du kan t.ex. höja och sänka sänggaveln efter behov eller köpa överdrag så att du kan ändra färg på den.

Om författaren

hannah administrator