Växter som inredningsdetaljer

Avhannah

Växter som inredningsdetaljer

Växter är fantastiska att använda i inredningen och kan tillföra mycket. Om du sår och odlar upp dina egna växter blir inredningen ännu mer speciell. I fall du är intresserad av att odla dina egna blommor och växter kan du gå in på https://flo-rea.com/ som är en fröhandel på nätet. På https://flo-rea.com/ kan du hitta mängder med olika fröer, allt från blomfröer till grönsaksfröer.

Välj växternas placering med omsorg

Innan du beställer fröer från https://flo-rea.com/ är det en bra idé att fundera över vad du vill ha för slags blommor i din inredning. Ett tips är att välja blommor som har de färger som du föredrar att inreda med. För att inreda med växter finns det några bra tips som du kan ta med dig för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Placeringen av dina växter i hemmet spelar roll. Genom att placera ut växterna på väl utvalda ställen kan du få ett snyggt och grönskande hem.

Få snygga fönsterbrädor med växter

Det klassiska stället att placera växter på är fönsterbrädan. Det är väldigt vackert med frodande fönster. Det viktiga att tänka på när du ska placera ut dina växter på en fönsterbräda är vilket läge fönstret har. Läget spelar roll för hur mycket solljus växten får. Olika sorters växter kräver olika mycket solljus. Utgå ifrån varje växt när du ska placera ut dem på fönsterbrädorna i hemmet. För att skapa ett levande intryck på fönsterbrädan är det en bra idé att ställa växterna i olika nivåer. Du kan exempelvis ställa krukor på en trave böcker. Du kan även ordna fina stilleben på fönsterbrädan med dina växter.

Växter på hyllplan

Att ställa växter på hyllplan är också väldigt fint. När du ställer en växt på ett hyllplan ska du även där tänka på ljuset. En växt behöver tillräckligt mycket ljus för att må bra. Du kan blanda upp hyllan med andra vackra inredningsdetaljer som du har. Du kan ha böcker, tavlor, ljusstakar och mycket annat. Ett annat tips är att placera växter på matbordet. Ställ några snygga växter i mitten av bordet på en rad. Tänk på att det inte ska vara för höga så att alla kan se varandra.

Organisera växterna i grupper

Växter passar även perfekt att ha i sovrummet. Du kan ställa växter på sängbordet, i fönstret, på hyllplan och på golvet. Tänk utanför boxen när du ska placera ut växterna i ditt sovrum. När du ska inreda med växter är det snyggt att ha olika växter i grupper. Ha växterna två och två eller i en grupp med udda antal. Ställ växterna som du har i en grupp i olika nivåer för att få en spännande inredning. Olika växtstilleben skapar en mer levande inredning.

Om författaren

hannah administrator