Hemstäd för snyggare hem och enklare vardag

Avhannah

Hemstäd för snyggare hem och enklare vardag

Att inreda sitt hem för att få det snyggt är roligt; att hålla det snyggt med städning är inte lika kul. För den med mycket att göra under dagarna blir det ofta svårt att överhuvudtaget hinna med. Har du någon form av funktionsnedsättning eller hälsoproblem kan det ytterligare förhindra att städningen blir gjord. Att ta hjälp av ett företag som Vardagsfrid som erbjuder lokalvård och hemstädning är ett sätt att ta hand både om ditt hem och dig själv.

Är hemstädning verkligen något för mig?

Att ha hemstädning har tidigare varit något tämligen tabubelagt. Det har betraktas som lite snobbigt, något för de rika och lata. Men numera går hemstäd att få till överkomliga priser, och alla kan ha nytta av städhjälp. Det finns hur många anledningar som helst till att välja den här lösningen, och att du helt enkelt avskyr att städa själv är en fullkomligt befogad sådan!

Hemstädning garanterar en fräsch look för ditt hem och besparar dig tid och energi. Och lokalvårdarna är ju faktiskt proffs på att städa. Du kan tänka på det på samma sätt som att anlita en hantverkare för att renovera ditt hem – du kan göra jobbet själv, men att ta hjälp av en yrkeskunnig är enklare och ger bättre resultat.

Lokalvård för hemmakontoret

Arbetar du hemifrån har du ännu en anledning att anlita städhjälp: hemmet är ju även din arbetsplats, och att ha en välstädad, välinredd arbetsplats är viktigt för att du ska trivas och vara produktiv på jobbet. Även du som driver företag eller hyr kontorsplats kan såklart med fördel anlita en städfirma till din arbetsplats.

Bra att veta

Att börja använda sig av städhjälp är ett helt nytt område för många. Därför får du här lite smått och gott som är bra att känna till.

  • Du som har städhjälp är berättigad att använda RUT-avdraget. I de flesta fall behöver du dock inte tänka på det själv, eftersom många städfirmor som Vardagsfrid sköter det åt dig.
  • Behöver du inte veckovis städhjälp kan du ha städabonnemang för varannan vecka. Då kan du själv sköta de enklare städjobben däremellan utan att halka efter med städningen.
  • De flesta städfirmor har även andra städtjänster för lokalvård och hem, till exempel fönsterputsning och flyttstädning.

Om författaren

hannah administrator